tennis- en squashcentrum Aalsmeer

Tennis en squash

Historie

De basis voor het tennis in Aalsmeer werd gelegd in 1939, toen de burgemeester 2 banen opende, ter hoogte van de huidige baan 5. De echtparen Mantel en Jager (hiernaast afgebeeld) waren destijds regelmatig op het park te vinden. In 1950 kocht de firma Maarse & Kroon de twee tennisbanen aan de Sportlaan en stelde ze beschikbaar aan familie en personeel. Om meer spelers te werven, werden zogenaamde buitenleden aangetrokken. In november 1955 werd de vereniging T.V. Maarse &Kroon opgericht en in januari 1956 ingeschreven bij de KNLTB. De naam veranderde in 1964 in All Out. Eigenlijk was het de bedoeling dat de vereniging Always Out zou gaan heten. Echter bij het doorbellen van de naam naar de KNLTB viel de lijn even weg, waardoor de KNLTB de naam All Out verstond. Het bestuur vond dit wel een prima naam, dus lieten ze het maar zo. Op dat moment beschikte de vereniging over 3 banen. Men speelde in het smetteloos wit en tennis was een elite sport.

All In Tennis- en Squash

In de winter 1988- werd het oude clubhuisje gesloopt en in 1989 werd de tennishal gebouwd. Op 1 april 1989 werd het nieuwe clubhuis met vier binnenbanen en twee squashbanen geopend. Vanaf dat moment konden er ook niet All-Out leden komen tennissen. Het seizoen loopt voor de wintercontractbanen en de wintercompetitie van 1 september tot 1 mei. De eigenaren zijn, Peter van Bael en Patricia Vogels.

buitenfoto

All-Out

All Out is een bruisende vereniging met ruim 1420 leden, waarvan ongeveer 320 jeugdleden. Daarmee is het één van de grootste verenigingen van Aalsmeer. Inmiddels beschikt All Out over 7 gravel buitenbanen, die we van de Gemeente Aalsmeer huren. Zes van deze banen hebben verlichting. De op het complex aanwezige tennishal met 4 binnenbanen is eigendom van Herman Demper B.V.’s Zomers kunnen de leden buiten tennissen van 1 april tot 1 oktober, of langer totdat er vorst in de grond zit. Van 1 mei tot 1 september kan men ook gebruik maken van de vier binnenbanen.